No kā ir veidoti populārākie alkoholiskie dzērieni?


Degvīns

Tradicionāli degvīns ir izgatavots no kartupeļiem vai fermentētiem labības graudiem. Daži zīmoli to veido arī no citām vielām, piemēram, augļiem vai cukura. Viens no visvairāk izmantotajiem un iemīļotajiem alkoholiskajiem dzērieniem, degvīns ir vai nu patērēts tīrā veidā  vai iejaukts kokteilī, piemēram, Martini vai Cosmopolitan.

Džins

Līdzīgi kā degvīns, džins ieguvis savu nosaukumu no kadiķa ogām. Tas ir izgatavots no kadiķa, kanēļa, koriandra, mandelēm vai lakricas, citrona mizas, ar neitrālu graudu spirtu. Visi džina aromatizētāji ir dabiski. Džins ir viens no visplašākā sortimenta stiprajiem alkoholiskajiem dzērieniem. Tam ir dažādas izcelsmes stila un garšas profili, kas vienojas ap kadiķi kā kopīgu sastāvdaļu.

Brendijs

Lai gan brendiju var izgatavot no jebkuriem augļiem, lai sasniegtu lielāku skābuma pakāpi, to parasti ražo no agrīnām vīnogām. Parasti tas tiek lietots pēc vakariņām un tajā ir 35-60% alkohola. Atšķirībā no viskija daži brendiji tiek izturēti koka mucās, citi ir pildīti ar karameļu krāsojumu, lai atdarinātu novecošanas efektu, un dažas kompānijas brendija ražošanā izmanto gan nogatavināšanas, gan krāsojuma kombināciju.

Viskijs

Viskijs ir destilēta alkoholiskā dzēriena veids, ko parasti izgatavo no fermentēta graudu maisījuma, ieskaitot miežus, kukurūzu, rudzus un kviešus.

Dzēriena īpatnējā garša tiek sasniegta pēc tam, kad tas ir raudzēts sārtā balta ozola kokā. Viskiju novecošanas process apstājas, kad tas tiek iepildīts pudelēs no mucām.  Viskijs ir stingri regulēts spirts visā pasaulē ar daudzām klasēm un veidiem. Dažādu šķirņu un veidu tipiskās vienojošās īpašības ir graudu fermentācija, destilācija un novecošana koka mucās. Labā viskijā ir līdz 40% alkohola.

Konjaks

Tehniski brendija tips, konjaks ir pelnījis īpašu pieminēšanu, jo šis konkrētais dzēriens var tikt izgatavots tikai tad, ja ir izpildītas noteiktas prasības.

Konjaks tiek izgatavots, izmantojot īpašas Ugni Blanc vīnogas, divreiz destilējot vara kafijas pupiņās un vecumā no vismaz diviem gadiem franču ozolkoka mucās no Francijas rajoniem Limousin un Tronçais.

Vermuts

Vermutu iemērc ar saknēm, miežiem, ziediem, sēklām, garšvielām, garšvielām un stiprina, pievienojot brendiju. Būtībā tas ir aromatizēts vīns.

Kopumā ir divi vermuta veidi – saldais un sausais. Šis dzēriens ir slavena Martini sastāvdaļa. Reaģējot uz pieprasījumu un konkurenci, Vermuta ražotāji ir radījuši papildu veidus, tai skaitā balto ekstra sauso, balto saldo -bianco, sarkano, dzintara un rozā vermutu.

Rums

Viens no visvairāk mīlētajiem alkoholiskajiem dzērieniem rums tiek faktiski iegūts, tieši izmantojot cukurniedru vai cukurniedru sulas blakusproduktus, un pēc tam destilējot. Šis šķidrums pēc tam tiek izturēts mucās. Rumi tiek ražoti dažādās klasēs. Vieglie rumi parasti tiek izmantoti kokteiļos, bet zeltainie un tumšie rumi parasti tiek patērēti tiešā veidā vai atjaukti, uz akmeņiem vai tiek izmantoti ēdiena gatavošanai, bet tagad tie parasti tiek patērēti ar mikseriem. Pieejami arī pirmās klases rumi, kas tiek patērēti tiešā veidā vai ar ledu.

Alus

Mieži, ūdens, apiņi un raugs ir četras burvju sastāvdaļas, kas nepieciešamas alus ražošanai.

No miežiem iegūtais cukurs tiek ekstraktēts un raugs to pārvērš spirtā. Alus brūvēšanā tiek izmantoti arī citi graudi, piemēram, kukurūza, rīsi, rudzi un kvieši.

Portvīns

Īpašā portvīna iezīme ir tā saldā garša. Tas ir stiprināts vīns un tradicionāli ražots Portugālē.

Portvīns ir deserta vīns un tiek izgatavots galvenokārt izmantojot Tinta vīnogu šķirnes.